Kuinka toimia seuraavaksi

Ota yhteyttä

Mistä aloittaisin?

Oman kodin haaveilu ja suunnittelu on uusien asioiden opiskelua ja kysymysten tulvaa. Mistä aloittaisin? Kuinka saan hankkeeni liikkeelle? Miten hanke toteutetaan? Hanke lähtee tehokaimmin liikkeelle olemalla yhteydessä kivitaloasiantuntijaamme. Tarjoamme palvelua aivan suunnittelun alkumetreiltä kohteen valmistumiseen saakka.

Toimitus Basson tyylillä

Talon rakennuttaminen sujuu kaikkein ketterimmin, kun kaikki työvaiheet on ammattilaisten käsissä heti alusta alkaen. Basso on kivitalorakentamisen ykkösnimi ja tarjoaa ammattilaisia, joilla on etsimäsi rakentamisen kokemus suunnittelemisesta, johtamisesta sekä asennustyöstä. Basso pitää ohjat käsissään projektin suunnittelusta sen valmistumiseen saakka.

Ehkä monia asia vielä arveluttaa kun uuden kodin rakentaminen alkaa olla ajankohtaista. Mistä aloitan, kauankohan projekti vie aikaa ja mitä tämä kaikki voi maksaa? Uskallus voi olla koetuksella jos ei ole tarkkaa käsitystä kuinka laajaksi rakennushanke voi kääntyä jos toimintaa ei suunnittele huolella etukäteen. Kuka tekee mitä ja milloin, mitä minun itse pitää tehdä? Materiaalit, asentaminen, toimittaminen, palauttaminen? Ehkä en ryhdykään rakentajaksi kaiken tämän epäselvyyden keskellä.

Empimisen aika on ohi, ota yhteyttä Bassoon ja hoidamme koko hankkeen pois päiväjärjestyksestä. Avaimet käteen toiminnan uranuurtajina velvollisuutemme on kertoa toiminnan ydinsisältö ja saavutettu ylempi lisäarvo. Tutustumme maksutta suunnitelmiinne hankkeen suhteen ja opastamme tarvittaessa hyvään lopputulokseen. Tärkein asiakkaalle jäävä tehtävä on varustelun sekä sisustuksen valinta, jossa asiantuntijamme ovat konsultteinasi.

Basson toimitus on ainutlaatuinen

– Laajuudessaan toista vastaavaa ei ole.

Pientalohankkeen aikataulu

Pientalohankkeen aikataulu on helppo jakaa kahteen kokonaisuuteen – suunnitteluun ja rakentamiseen. Suunnitteluaikataulu pyritään muodostamaan mahdollisimman väljäksi, jotta kaikki suunnittelun osa-alueet saavat riittävästi huomiota. Arkkitehtuurin, rakenteen ja talotekniikan suunnittelun tulee istua saumattomasti yhteen ja tuottaa lisäarvoa kokonaisuutena. Suunnitteluaikataulu valitaan kohdekohtaisesti ja on tyypillisesti noin 3 kuukautta.

Rakentamisvaiheen aikataulu määräytyy kohteen koon ja varustelun mukaan, ja sisältää enemmän vaihtelua. Kokeneiden suunnittelijoiden ja laadukkaan suunnittelun ohjauksen tuloksena on tahdistettu työmaa. Työmaa käynnistetään kun toimitussisältö on tarkasti määritetty, mikä antaa hyvät nuotit rakentamisvaiheen jokaiseen hetkeen. Rakentamisvaiheen kesto on vähintään 6 kuukautta ja voi haastavissa kohteissa nousta aina 13 kuukauteen saakka. Koska kivitalot rakennetaan paikalla muuraten, vuodenajalla ja sijainnilla on väistämätön aikatauluvaikutus. Kivitaloja rakennetaan ympäri vuoden, talvirakentamisen aikatauluvaikutus huomioiden.

Rakentamisen päävaiheet – näin kivitalo rakennetaan

Maarakennus

Runko

Täydentävät Rakenteet

Talotekniikka

Pintarakenteet

Maarakennus

Kun rakennuslupa on lainvoimainen ja tarvittava työnsuunnittelu on tehty, järjestetään työmaan aloituskokous. Aloituskokouksessa käydään läpi työmaan kulku ja toimenpiteet toimivan työmaan käynnistämiseksi. Rakennukselle kaivetaan sen vaatima tila ja pohja täytetään kiviaineksella tavoitekorkoon. Rakennuksen ulkopuoliselle talotekniikalle kaivetaan niiden edellyttämät kaivannot ja tekniikka asennetaan maahan täyttötöiden yhteydessä. Tontin maaperästä riippuen, maarakennusvaihe sisältää louhintaa tai paalutusta. Maarakennusvaiheen päätteeksi valmiiksi tiivistetyn sorakerroksen päälle merkataan tulevan rakennuksen kiintopisteet, joiden mukaan rakennus sijoittuu tontille.

1
2

Runko

Kivitalon runko on näyttävä kokonaisuus. Runko koostuu anturasta, sokkelista, harkkoseinästä, ontelolaattavälipohjista sekä kattorakenteista. Harkkomuuraus alkaa anturasta ja jatkuu saumattomasti kattorakenteisiin saakka. Erillistä eristämistä ei tarvita sillä seinäharkoissa itsessään on eriste sisä- ja ulkokuoren välissä. Muurattu seinä vaatii toimiakseen vain huolellisen pinnoituksen molemmille puolille. Runkovaiheessa tavoitteena on saada rakenteet suojaan sateelta eli vesikate ja ikkunat asennettua. Vesikatteen asentamisen jälkeen yläpohja eristetään ja rakennuksen sisäpuolta voidaan alkaa lämmittää.

Täydentävät rakenteet

Varsinaisen harkkorungon lisäksi talon rakenteisiin kuuluvat erilaiset katokset, lipat, parvekkeet, sisäpuolen alakattorungot ja lattiavalut. Ulkopuolen viiemistelyä ovat julkisivun rappaus, pellitykset sekä julkisivun koristeosat. Terassit ja ulkolaatoitukset asennetaan julkisivurappauksen jälkeen. Sisäpuolella ennen pinnoitustöitä ja kalustamista muurataan väliseinät, joihin sähkö-, ja lvi rasioille tehdään paikat. Tässä vaiheessa talon ulkonäkö on jo hyvin havaittavissa, vain sisäpuolen pintarakenteet puuttuvat.

3
4

Talotekniikka

Lämmitys-, ilmastointi-, käyttövesi-, ja sähköjärjestelmä muodostavat taloteknisen kokonaisuuden. Ilmastointikanavat asennetaan yläpohjan villatilaan tai koteloituna välipohjan alapuolelle. Muu talotekniikka asennetaan pääosin lattiavalun yhteydessä ja putkivedot jäävät valun sisälle piiloon. Vesikiertoinen lattialämmitys, johon lämpö tuotetaan maalämpöpumpulla, asennetaan lattiaan ennen lattiavalua. Talotekniikan asentaminen tehdään muutamassa erillisessä jaksossa työmaan etenemisen mukaan. Osa talotekniikasta asennetaan jo runkovaiheessa ja viimeiset työt vasta sisäpinnoitusten jälkeen.

Pintarakenteet

Sisustusvaihe on hyvin kohdekohtainen ja tehdään aina asiakkaan varusteluvalintojen mukaan. Seinät tasoitetaan ja maalataan, ja lattiat pinnoitetaan. Märkätilat vesieristetään ja laatoitetaan. Osa sisustuskokonaisuutta ovat tietysti myös kalusteet, sisäovet, kaiteet sekä tulisija. Lattiapinnat ja muuta arat pinnat suojataan huolellisesti ja suojaus poistetaan vasta loppusiivouksen yhteydessä. Valmiin talon toimivuus testataan ja rakennus on valmis luovutettavaksi.

5

Käytännöllisyys vetoaa suomalaisiin 

Kivitalon ominaisuudet vetoavat suomalaisiin ja nyt ne kaikki on yhä useamman ulottuvilla. Kivitalo on omiaan suomalaiselle ilmastolle ja asumistottumuksille, jossa yhdistyvät energiatalous, käyttöikä sekä monipuolinen tyyli elää. 

Ennen uuteen kotiin muuttamista

Uuteen kotiin muuttaminen on haaveilun, suunnittelun ja rakentamisen pitkään odotettu huipentuma. Ennen taloon muuttamista on kuitenkin tarkastettava, että kaikki on kunnossa sekä toimituksen että viranomaisten suhteen.

Kohde katselmoidaan Basson edustajan kanssa, minkä jälkeen voidaan suorittaa virallinen käyttöönottokatselmus. Jos rakennus tai sen osa halutaan käyttöön ennen varsinaista loppukatselmusta, pyydetään käyttöönotettavalle osalle rakennusvalvonnasta osittainen loppukatselmus. Käyttöönotettavan osan tulee silloin täyttää terveellisyyden ja turvallisuuden vaatimukset.

Loppukatselmus pyydetään rakennusvalvonnasta kun rakennus on valmis ja viimeistään ennen luvan voimassaoloajan päättymistä. Tässä katselmuksessa rakennuksen hyväksymisen edellytyksenä on hyväksyntä kaikissa edellä mainituissa rakennustyön aikaisissa katselmuksissa.

Loppukatselmuksen yhteydessä tarkastetaan, että tarkastusasiakirja on asianmukaisesti täytetty ja kopio yhteenvedosta luovutetaan tarkastajalle.

Tervetuloa uuteen kotiin!

Pyydä tarjous

 • Pudota tiedostot tähän tai
  Max. tiedoston koko: 512 MB, Max. tiedostot: 10.

  Kivitalokeskus – enemmän irti tontistasi.

  Optimoimme rakennuspaikasta ja sen yksilöllisistä ominaispiirteistä saatavan nautinnon ja hyödyn. Haaveilemastasi kodista tulee entistäkin intensiivisempi ja asuttavampi. Myös rakennuksen toiminnallisuudet voidaan maksimoida huomioimalla miljöö ammattilaisen avustuksella. Designin, varustelun ja tilasuunnittelun optimointi kuuluu pakettiin ilman lisäkustannuksia.

  Laitetaanko pakettiin?

  Kivitalon voi saada nyt yhdeltä luukulta ilman että tarvitsee keskittyä perinteisen rakentamisen kiemuroihin. Perinteiselle kivitalorakentamiselle on vihdoin olemassa korvaava vaihtoehto, joka on tullut jäädäkseen.”

  Ainutlaatuinen kustannustehokkuus – Basso rakenneoptimointi

  Rakenneoptimointi laskee rakennuskustannuksia vähentämättä saavutettavia ominaisuuksia. Kohdennetuilla kustannussäästöillä mahdollistetaan käytössä olevan budjetin siirtämistä itselle tärkeisiin varusteisiin. Optimointi on mahdollista tehdä lähes kaikille arkkitehtiluonnoksille koskematta juuri sinulle tärkeisiin ominaisuuksiin.

  Ota yhteyttä jo tänään!