Kuinka toimia seuraavaksi

Ota yhteyttä

Miltä näyttää sinun polkusi unelmiesi kotiin?

Polkusi löytämiseksi on kysyttävä sinulta joitakin tärkeitä kysymyksiä koskien odotuksiasi ja unelmiasi. Mitä ominaisuuksia ja toiminnallisuuksia haluaisit uuteen kotiisi. Millaisia mahdollisuuksia tonttinne tarjoaa. Yhtä tärkeää on tietää, kuinka haluat saavuttaa unelmasi ja kuinka suuressa roolissa haluat itse olla.

Yhdessä löydämme juuri sinun polkusi!

Turvallisesti kotiin

Matkalla kohti kivitalounelmaasi sinun tulee tehdä sekä suuria että pieniä päätöksiä. Unelmasi pysyvät koko matkan huomion keskipisteettä ja me tarjoamme sinulle huolellisesti suunniteltuja polkuja saavuttaaksesi ne. Sinulle sopivan palvelumallin valintaan vaikuttavat rakennuspaikka, aikataulusi sekä taloudellinen kehyksesi. Kaikkien näiden tulee sopia saumattomasti yhteen unelmasi saavuttamiseksi turvallisesti ja tasapainoisesti. Ehkä löydämme sinulle sopivan ratkaisun valmiista luonnoksistamme tai suunnittelu tehdään täysin uusilla ideoilla.

Talon rakennuttaminen sujuu turvallisimmin, kun kaikki työvaiheet on ammattilaisten käsissä heti alusta alkaen. Olemme kivitalorakentamisen ykkösnimi, jolla on etsimäsi rakentamisen kokemus suunnittelemisesta, johtamisesta sekä asennustyöstä. Pidämme ohjat käsissämme projektin suunnittelusta sen valmistumiseen saakka.

Anna meidän keskustella talounelmistasi yhdessä. Varaa aika myyjämme kanssa. Me voimme tavata etäyhteydellä, tontillanne, kasvotusten pöydän ääressä tai teille parhaiten sopivalla tavalla. Toivottavasti kuulemme sinusta pian.

Palvelumme on ainutlaatuinen – Laajuudessaan toista vastaavaa ei ole

Rakentamisen päävaiheet – näin kivitalo rakennetaan

Maarakennus

Runko

Täydentävät Rakenteet

Talotekniikka

Pintarakenteet

Maarakennus

Kun rakennuslupa on lainvoimainen ja tarvittava työnsuunnittelu on tehty, järjestetään työmaan aloituskokous. Aloituskokouksessa käydään läpi työmaan kulku ja toimenpiteet toimivan työmaan käynnistämiseksi. Rakennukselle kaivetaan sen vaatima tila ja pohja täytetään kiviaineksella tavoitekorkoon. Rakennuksen ulkopuoliselle talotekniikalle kaivetaan niiden edellyttämät kaivannot ja tekniikka asennetaan maahan täyttötöiden yhteydessä. Tontin maaperästä riippuen, maarakennusvaihe sisältää louhintaa tai paalutusta. Maarakennusvaiheen päätteeksi valmiiksi tiivistetyn sorakerroksen päälle merkataan tulevan rakennuksen kiintopisteet, joiden mukaan rakennus sijoittuu tontille.

Runko

Kivitalon runko on näyttävä kokonaisuus. Runko koostuu anturasta, sokkelista, harkkoseinästä, ontelolaattavälipohjista sekä kattorakenteista. Harkkomuuraus alkaa anturasta ja jatkuu saumattomasti kattorakenteisiin saakka. Erillistä eristämistä ei tarvita sillä seinäharkoissa itsessään on eriste sisä- ja ulkokuoren välissä. Muurattu seinä vaatii toimiakseen vain huolellisen pinnoituksen molemmille puolille. Runkovaiheessa tavoitteena on saada rakenteet suojaan sateelta eli vesikate ja ikkunat asennettua. Vesikatteen asentamisen jälkeen yläpohja eristetään ja rakennuksen sisäpuolta voidaan alkaa lämmittää.

Täydentävät rakenteet

Varsinaisen harkkorungon lisäksi talon rakenteisiin kuuluvat erilaiset katokset, lipat, parvekkeet, sisäpuolen alakattorungot ja lattiavalut. Ulkopuolen viimeistelyä ovat julkisivun rappaus, pellitykset sekä julkisivun koristeosat. Terassit ja ulkolaatoitukset asennetaan julkisivurappauksen jälkeen. Sisäpuolella ennen pinnoitustöitä ja kalustamista muurataan väliseinät, joihin sähkö- ja lvi-rasioille tehdään paikat. Tässä vaiheessa talon ulkonäkö on jo hyvin havaittavissa, vain sisäpuolen pintarakenteet puuttuvat.

Talotekniikka

Lämmitys-, ilmastointi-, käyttövesi-, ja sähköjärjestelmä muodostavat taloteknisen kokonaisuuden. Ilmastointikanavat asennetaan yläpohjan villatilaan tai koteloituna välipohjan alapuolelle. Muu talotekniikka asennetaan pääosin lattiavalun yhteydessä ja putkivedot jäävät valun sisälle piiloon. Vesikiertoinen lattialämmitys, johon lämpö tuotetaan maalämpöpumpulla, asennetaan lattiaan ennen lattiavalua. Talotekniikan asentaminen tehdään muutamassa erillisessä jaksossa työmaan etenemisen mukaan. Osa talotekniikasta asennetaan jo runkovaiheessa ja viimeiset työt vasta sisäpinnoitusten jälkeen.

Pintarakenteet

Sisustusvaihe on hyvin kohdekohtainen ja tehdään aina asiakkaan varusteluvalintojen mukaan. Seinät tasoitetaan ja maalataan, ja lattiat pinnoitetaan. Märkätilat vesieristetään ja laatoitetaan. Osa sisustuskokonaisuutta ovat tietysti myös kalusteet, sisäovet, kaiteet sekä tulisija. Lattiapinnat ja muuta arat pinnat suojataan huolellisesti ja suojaus poistetaan vasta loppusiivouksen yhteydessä. Valmiin talon toimivuus testataan ja rakennus on valmis luovutettavaksi.

Käytännöllisyys vetoaa suomalaisiin 

Kivitalon ominaisuudet vetoavat suomalaisiin ja nyt ne kaikki on yhä useamman ulottuvilla. Kivitalo on omiaan suomalaiselle ilmastolle ja asumistottumuksille, jossa yhdistyvät energiatalous, käyttöikä sekä monipuolinen tyyli elää. 

Ennen uuteen kotiin muuttamista

Uuteen kotiin muuttaminen on haaveilun, suunnittelun ja rakentamisen pitkään odotettu huipentuma. Ennen taloon muuttamista on kuitenkin tarkastettava, että kaikki on kunnossa sekä toimituksen että viranomaisten suhteen.

Me katselmoimme valmiin kohteen sinun kanssasi, minkä jälkeen voidaan suorittaa virallinen käyttöönottokatselmus. Jos rakennus tai sen osa halutaan käyttöön ennen varsinaista loppukatselmusta, pyydetään käyttöönotettavalle osalle rakennusvalvonnasta osittainen loppukatselmus. Käyttöönotettavan osan tulee silloin täyttää terveellisyyden ja turvallisuuden vaatimukset.

Loppukatselmus pyydetään rakennusvalvonnasta kun rakennus on valmis ja viimeistään ennen luvan voimassaoloajan päättymistä. Tässä katselmuksessa rakennuksen hyväksymisen edellytyksenä on hyväksyntä kaikissa edellä mainituissa rakennustyön aikaisissa katselmuksissa.

Loppukatselmuksen yhteydessä tarkastetaan, että tarkastusasiakirja on asianmukaisesti täytetty ja kopio yhteenvedosta luovutetaan tarkastajalle.

Tervetuloa uuteen kotiin!

Pyydä tarjous jo tänään

 • Pudota tiedostot tähän tai
  Max. tiedoston koko: 512 MB, Max. tiedostot: 10.

  Kivitalokeskus – enemmän irti tontistasi.

  Optimoimme rakennuspaikasta ja sen yksilöllisistä ominaispiirteistä saatavan nautinnon ja hyödyn. Haaveilemastasi kodista tulee entistäkin intensiivisempi ja asuttavampi. Myös rakennuksen toiminnallisuudet voidaan maksimoida huomioimalla miljöö ammattilaisen avustuksella. Designin, varustelun ja tilasuunnittelun optimointi kuuluu pakettiin ilman lisäkustannuksia.

  Laitetaanko pakettiin?

  Kivitalon voi saada nyt yhdeltä luukulta ilman että tarvitsee keskittyä perinteisen rakentamisen kiemuroihin. Perinteiselle kivitalorakentamiselle on vihdoin olemassa korvaava vaihtoehto, joka on tullut jäädäkseen.”

  Ota ensimmäinen askel jo tänään!