Viikinmäki on kehittyvä alue, joka sijaitsee Vantaanjoen viereisen kallion päällä. Viikistä on suunniteltu urbaania kukkulakaupunkia, jossa on luonto lähellä. Asuinalueen läheisyydessä sijaitsee Viikki-Vanhankaupunginlahden luonnonsuojelualue, joka on osa EU:n Natura-verkostoa.

Viikinmäen alueelle on saatu oma päivittäistavarakauppa. Tiedepuistossa sijaitsee myös Viikin paikalliskeskus, jossa on muun muassa tavaratalo, apteekki ja useita erikoisliikkeitä sekä Viikin kirjasto. Tiedepuiston kampuksella opiskellaan biotieteitä, maa- ja metsätaloustieteitä sekä farmasiaa ja eläinlääketieteitä. Viikinmäessä on koulu ja päiväkoti. Tämän lisäksi on koulut Pihlajamäessä ja Pihlajistossa. Lisää palveluja on saatavilla mm. Arabian kauppakeskuksessa.

Kulkuyhteydet ovat tällä hetkellä kohtalaisen hyvät; bussit 71, 77N, 701 ja runkolinja 550 kulkevat läheltä. Viikin tai Viikinmäen vetovoimaan on vaikuttanut aiemmin se, että alueelle suunniteltu raitiotielinja jäi pois Helsingin suunnitelmista. Tuleva Raide-Jokeri, Helsingin Itäkeskuksen ja Espoon Keilaniemen välille rakennettava pikaraitiolinja tulee lisäämään poikittaisen joukkoliikenteen yhteyksiä. Raide-Jokerin rakentaminen alkoi kesäkuun 2019 alussa. Tämänhetkisen aikataulun mukaan liikennöinti linjalla alkaa kesäkuussa 2024. Viikinmäessä on hyvät kevyen liikenteen reitit ja Helsingissä töissä käyville Viikinmäki on myös sopivan noin 8 km pyörämatkan päässä. Omalla autolla pääsee nopeasti Lahden väylälle, Itäväylälle ja Kehä I:lle.

Viikinmäessä on hyvät ulkoilumahdollisuudet. Puistoalueiksi jäävissä laaksoissa mm. Maarianmaan puistossa ja Vantaanjoen rannassa on viihtyisiä virkistysreittejä. Vantaanjoen Pikkukoski on alempana ja Viikinmäestä kävelysiltaa pitkin vastarannan Pikkukosken uimarannalle on vajaa kilometri matkaa. Luonnonsuojelualueen länsipuolella on myös rantareitti ja pitkospuita pitkin on mahdollista päästä Lammassaareen. Hyvien yhteyksien päässä ovat myös Herttoniemen ja Myllypuron ulkoilureitit ja hiihtoladut.

Asunnon ostajat arvostavat nykyään taloyhtiön hyviä yhteistiloja, kuten hyviä irtaimistovarastoja, pesutupaa, kuivaushuonetta, saunatiloja, kerhohuonetta. Nämä tilat vaikuttavat suuresti kohteen houkuttelevuuteen. Asuntojen myynnissä positiviisia asioita ovat myös lasitetut parvekeet, hyvät säilytystilat ja parkettilattia. Hyvät pysäköintimahdollisuudet ovat myös tärkeitä ja omasta autopaikkaosakkeesta ollaan valmiita maksamaan.

Viikinmäessä 01/2017-01/2020 välisenä aikana KVKL:n hintatilastoissa näkyy 44 asuntokauppaa vuoden 2012 jälkeen rakennetuista asunnoista, näistä pääosa on ollut vuokratontillisia. Vuokratontilla olevien asuntojen keskineliöhinta on ollut 5197 €/m2, mutta isoimmissa asunnoissa (3-5h) keskimäärin 4607 €/m2. Omalla tontilla olevien asuntojen keskineliöhinta on ollut yli 6000 €/m2.

 

As Oy Helsingin Jylhä – Varma ostos edulliseen hintaan!