Plus-energia kerrostalohankkeemme on EU:n Horizon 2020 tutkimus- ja innovaatio-ohjelmaan kuuluva kehityshanke, jossa suunnitellaan ja rakennetaan plusenergiarakennuksen pilottihanke neljään maahan Euroopassa. Suunnittelukohde on Suomeen rakennettava pilottirakennus, jonka kehittämisessä on mukana mm. VTT ja useita talotekniikan toimittajia. Kohteen suunnittelussa otetaan huomioon projektiryhmän esittämät ratkaisut ja suunnittelua tehdään yhdessä projektin eri osapuolten kanssa ja ohjauksessa. Yhtenä erikoispiirteenä suunnitteluun kuuluu sekä sähköä että lämpöä tuottavien aurinkoenergiajärjestelmien suunnittelu osaksi julkisivua, parvekekaiteita ja vesikattoa. Lämmöntuoton selkärankana toimii hanketta varten suunniteltu maalämpöjärjestelmä erikoissyvine lämpökaivoineen.

Teknisen erinomaisuutensa lisäksi kohde on suunniteltu asumisviihtyvyys sekä kustannukset huomioiden. Asunnot kuuluvat Hitas-järjestelmään ja korkeatasoinen, tehokas talotekniikka tarjoaa edulliset käyttökulut. Nykyaikainen ja tyylikäs asunto Kalasataman ytimessä on erinomainen valinta omistaa ja asua. Ennakkomarkkinointiin on tulossa 144 asuntoa ja 5 eri käyttötarkoituksiin suunniteltua liiketilaa.

Asunnot sijoittuvat pääosin kerroksiin 2-13. Osa kerroksista toteutetaan poikkeuksellisen korkeina, jotta mahdollistetaan muun muassa ylimmät kerroksen korkeat loft asunnot. Ensimmäiseen kerrokseen sijoittuvat liiketilat, varastotiloja, kunnallistekniikkaa palvelevia tiloja, asukkaiden yhteistiloja sekä osin asuntoja. Uloskäyntien yhteyteen on suunniteltu porrastupia, joissa on citypesula sekä asukkaiden yhteistiloja. Esteetön yhteys on molemmin puolin rakennusta. Rakennusten ja pihakannen alla on kellari, johon sijoittuvat autohalli, teknisiä tiloja sekä osa asuntojen varastotiloista. Taloyhtiölle on suunniteltu myös kaupunkiasujalle sopivia yhteiskäyttöautoja. Näin rakentamamme asuntokokonaisuus palvelee asukkaitaan mahdollisimman kattavasti.

Kohteen sijainti on optimaalinen. Siitä on kävelymatka kauppakeskus Redin palveluihin, mutta on silti sopivan etäisyyden päässä palvelukeskittymän vilskeestä. Myös autoilevalle sijainti on erinomainen, sillä tontilta on vaivaton pääsy tärkeimmille pääväylille.

Asunnot ovat tulossa keväällä 2021 ennakkomarkkinointiin ja kohteessa tullaan suorittamaan Hitas-arvonta tasapuolisuuden varmistamiseksi.